Συχνές Ερωτήσεις

ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΤΕΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ;

Όλα τα οχήματα κατά κανόνα έχουν υποχρέωση για Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ στα τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης Άδειας κυκλοφορίας (*Πεδίο 4 στην άδεια). Έκτοτε η περιοδικότητα του ελέγχου μεταφέρεται στα δύο (2)χρόνια. Η προθεσμία που έχετε για να περάσετε το όχημα σας είναι τρεις (-3) εβδομάδες πριν, ή μία (1) εβδομάδα μετά την καταληκτική ημερομηνία σας. Αν πέφτει σε αργία ή Κυριακή μεταφέρεται την επόμενη εργάσιμη.

ΑΝ ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Σε περίπτωση που στο όχημά σας διαπιστωθούν Σοβαρές Ελλείψεις και χρειάζεται επισκευές έχετε στην διάθεση σας 30 ημέρες για τον Επανέλεγχο και την έκδοση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου. Στον Επανέλεγχο υπάρχει μικρή χρέωση ανάλογα την κατηγορία του οχήματός σας.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ;

Ο έλεγχος διαρκεί περίπου 20 για επιβατικά και φορτηγά έως 3,5τ, περίπου 12 έως 15 λεπτά για τις μοτοσυκλέτες και είναι ο ελάχιστα καθορισμένος από το Υπουργείο. Το ΚΤΕΟ ΣΙΩΚΗΣ διαθέτει 2 αυτόματες γραμμές ελέγχου επιβατικών, ώστε να σας εξυπηρετούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΕΟ

Σε περίπτωση ελέγχου της Τροχαίας σε όχημα χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) σε ισχύ κόβεται κλήση και δίνεται διορία δέκα(10) ημερών ώστε το όχημα να περάσει ΚΤΕΟ. Αφού προσκομίσει στη Τροχαία ο κάτοχος το Δελτίο ΚΤΕΟ που πέρασε εντός της διορίας, γίνεται έκπτωση πάνω στο αναγραφόμενο ποσό της κλήσης.

ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ

Σε περίπτωση που έχετε καταθέσει πινακίδες στην Εφορία και θέλετε να κυκλοφορήσετε ξανά το όχημά σας, αφού παραλάβετε τις πινακίδες (‘Αρση Ακινησίας’) σας δίνεται διορία 15 ημερών για να το περάσετε ΚΤΕΟ και να μην έχετε κάποιο πρόστιμο. Προσοχή αν κατά την ημερομηνία που καταθέσατε τις πινακίδες είχε λήξει το ΚΤΕΟ του και είχε πρόστιμο, τότε αυτό το πρόστιμο “μεταφέρεται” καθόλη τη διάρκεια της Ακινησίας μέχρι να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε μαζί σας και το χαρτί της Ακινησίας.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΚΤΕΟ);

Το κόστος του Τεχνικού Ελέγχου ποικίλλει και εξαρτάται από το είδος του οχήματος. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις τιμές ανά κατηγορία οχήματος στη καρτέλα τιμές.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ, ΤΙ ΚΑΝΩ;

Στην περίπτωση που καθυστερήσετε να περάσετε το όχημα σας για έλεγχο ΚΤΕΟ, υπάρχει κάποιο πρόσθετο παράβολο εκπρόθεσμου ελέγχου το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά στη κατηγορία του κάθε οχήματος. Μπορείτε να μας καλέσετε στο ΚΤΕΟ για οποιαδήποτε διευκρίνηση.